מתכונים לפיצה

4 מתכונים מנצחים לפיצה

תתפלאו, אבל קל להכין פיצה. כל מה שצריך הוא מתכון טוב אחד לבצק וכמה מתכוני תוספות על הבסיס, וכך מכינים פיצות לפי הטעם והסגנון שאוהבים. כמובן שחשוב גם לעבוד לפי העונה כי חומרי גלם טריים הם הבסיס לכל פיצה טובה במיוחד כשעובדים עם ירקות. עיקרון חשוב אחר הוא התנור שבו אופים את הפיצה. היום מבינים כבר את היתרונות שיש לתנור שיש בו אבן שאמוט טובה או טאבון ביתי מיוחד. מכיוון שאפשר לעבוד עם כל טאבון שרוצים מומלץ לנסות טאבון גז שאפשר לקחת גם לפיקניקים והתכנסויות משפחתיות ועם חברים, וכך גם לא צריך לסחוב עצים לכל מקום.

מתכון בסיסי לבצק

זהו מתכון בסיסי לבצק שיש להכין ואפשר לרדד אותו לכל עובי שרוצים.

חומרים:

קילו קמח, רצוי שיהיה מותאם לפיצה

שקית שמרים, או כף שמרים, או קוביית שמרים שממיסים קודם במעט מים

שמן זית

מים פושרים (לא חמים אחרת זה יהרוג את השמרים) ולא קרים מדי, כדי לא לעכב את התפיחה.

כף מלח, להוסיף בסוף הלישה

1-2 כפות סוכר

550-700 מים ולהוסיף לאט כדי לא לקבל בצק נוזלי

בקערה או קערת מערבת מוסיפים קמח, שמרים יבשים וסוכר ומערבבים. מתחילים לצקת את המים לאט ושתי כפות שמן זית ולשים עד שמקבלים בצק כמעט חלק. מוסיפים כעת את המלח כדי שלא ייגע ישירות בשמרים וממשיכים ללוש וליצור כדור גמיש אבל בהחלט לא נוזלי. מניחים להתפחה עד שיכפיל את גודלו.

גיווני פיצות:

  • פוקאצ'ה בסיסית – צרים מהבצק צורת פוקאצ'ה מוארכת, אליפסה עבה בעובי סנטימטר ונותנים לה לתפוח מעט. יוצרים בה שקעים בצורה מסודרת עם האצבעות, מושחים בשמן זית מתובל בשן שום מעוכה ומתבלים בבזיליקום, אורגנו וקצת מלח גס. אם רוצים, מקשטים בעיטורי עגבניות מיובשות או פרוסות שרי. אופים בתוך טאבון גז מחומם היטב כעשר דקות.
  • פיצה מרגריטה – הפיצה הכי מוכרת ובסיסית. מכינים רוטב עגבניות לפי הטעם או קונים מוכן אבל מתוצרת טובה באמת. חשוב לזכור שלתבלינים המסורתיים כמו אורגנו ובזיליקום יש חשיבות. את הרוטב מכינים מבצל קצוץ, מעט פלפל אדום קצוץ ורסק עגבניות מעורב עם עגבניות כתושות. אחרי שצרים צורת פיצה מורחים את הרוטב ומפזרים גבינה לטעמכם כמו גראנה פדנו, מוצרלה ועוד. אופים בטאבון עד שמוכן.
  • פיצה ירקות – מורחים מעט רוטב עגבניות ומוסיפים ירקות מאודים כמו תרד עלים, זוקיני פרוס דק, לבבות ארטישוק, פלפלים חתוכים לרצועות דקות, טבעות בצל לבן וסגול, מעט בטטה וכל ירק שמתאים לטאבון. אופים מהר עד שהירקות קלויים.
  • פיצה גבינות – מבשלים יחד שמנת וגבינות לפי הטעם, כמו מוצרלה, גראנה פדנו, בולגרית, אמנטל, לדרגת סמיכות שלא תרטיב יותר מדי את הבצק. מורחים על הבצק ומוסיפים בזיליקום קצוץ או כל תבלין שאתם אוהבים, ואופים בטאבון עד שמשחים ומבעבע. חשוב שהרוטב הלבן לא יהיה נוזלי מדי.

מאמר בחסות משרד פרסום דיגיטלי STG