מתכון להכנת קציצות טונה שכולם אוהבים

אחד האתגרים הגדולים ביותר הינו למצוא מנה מנצחת. מנה שמבוססת על מתכון שכולם אוהבים וכולם יכולים לאכול בהנאה. את המתכון הבא, שהוא גרסה נהדרת של קציצות טונה, אנחנו מבטיחים שכולם יאהבו, מניסיון. אפילו ילדים קטנים טורפים אותן בהנאה וכך האורחים שהפתיעו וקפצו לביקור וכך גם כל אחד אחר. והבונוס – ההכנה מהירה וישנה הגרסה הרגילה לצד גרסה דלה בקלוריות אבל עשירה מאוד בטעם.

החומרים הדרושים לצורך הקציצות

הכמויות המצוינות להלן מתאימות בערך ל-8 עד 10 קציצות. אפשר להכפיל את הכמויות לפי הצורך. כל מה שצריך אלה שתי קופסאות של טונה, בשמן או במים, מה שמעדיפים. בנוסף, בצל קטן שחותכים קצוץ. מעט עשבי תיבול כגון פטרוזיליה. שתי ביצים טריות, טרופות ומערבבות היטב. שתי כפות פירורי לחם. מעט מלח ופלפל.

אופן ההכנה, פשוט וקל

כעת נעבור לאופן ההכנה. כדי להכין קציצות טונה נערבב תחילה את כל המרכיבים עד שתתקבל תערובת אחידה. לאחר מכן, ניצור עיגולי קציצות בגודל הרצוי. עדיף שהקציצות תהינה קטנות כך שהן תהפוכנה זהובות ויפות למראה ביתר קלות. לאחר מכן, נחמם שמן ונטיל את הקציצות לשמן החם (אבל לא יותר מדי). מטגנים במשך 5 – 10 דקות מכל צד. אם אוהבים בצל מטוגן, ניתן לטגן תחילה בצל מטוגן ובתוכו לטגן את הקציצות.

גרסה מוצלחת מאוד שהיא גם דיאטטית – קציצות של טונה אבל בתנור. אופן ההכנה זהה רק שבמקום מחבת, מניחים את הקציצות בתבנית משומנת או על גבי נייר אפיה. לאחר מכן אופים מספר דקות ולא לשכוח להפוך באמצע האפיה. זה משדרג את מידת העשייה. אם רוצים טעם כמו מטוגן, לפני האפיה אפשר למשוך את הקציצות עם מעט שמן זית. משתמשים במברשת כך שצריכים רק מעט מאוד שמן זית ולא יותר.

עוד כמה רעיונות לשדרוגים

במידה ורוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף לבלילה תוספות שונות לפי הטעם. למשל, ניתן להוסיף גזר מגורד או תפוחי אדמה מגורדים. גרסה לחובבי האורז, ניתן להוסיף לתערובת אורז מבושל. אם רוצים גרסה יוקרתית יותר, ניתן להוסיף לבלילה גם צנוברים. ובקיצור, כמעט כל תוספת שמתאימה לקציצות יכולה להתאים כאן. את הקציצות הללו ניתן להגיש לצד כל תוספת שאוהבים. סלט ירקות קטן או מנת אורז, צ'יפס, אפונה ירוקה, תירס וכן הלאה. ועל הדרך, קבלו עוד כמה רעיונות לשדרוגים:

  • ניתן לבשל את הקציצות בתור סיר עם רסק עגבניות.
  • אפשר להעניק נופך פיקנטי, בעזרת תבלינים חריפים כגון פלפל צילי חריף.
  • אם אוהבים אצלכם שום, אפשר להוסיף לבלילה שן שום מרוסקת או אפילו שתיים.
  • אף רוצים ארוחה מהירה, אפשר לאכול את הקציצות בתוך כריך, עם עלה של חסה. זו מנה מעולה שמתאימה גם לקחת לעבודה או לבית הספר.