מגשי אירוח

פינגר פוד: טעמים גדולים במנות קטנות

חלק קוראים לזה ״טאפאס״, יש שיקראו לזה ״נשנוש״, ״פטיפורים״, או ״שעשוע חיך״. לשם אין באמת חשיבות כשמדובר בטרנד הקולינרי הכי נכון ומדויק שיש. מה כן חשוב? הגודל. הצוות של Munier מסביר למה בשנים האחרונות פינגר פוד (או בעברית – ״מאכלי אצבעות״) הפך לבחירה הטובה ביותר עבור כל אירוע.

שבענו.

כבר לא מעט זמן שעולם הקולינריה, התרבות והאירועים מראה סימנים ברורים מאוד של שובע – האורחים שבעים מאוכל כבד, מצלחות עמוסות דברים שכנראה לא יצליחו לסיים, נמאס מהגשה מאביסה. אנשים אוכלים קודם כל עם העיניים, ואנשים מחפשים מנות שנעות על הציר שמחבר בין אסתטיקה לקולינריה בדייקנות מופתית. כי למה שיהיה רק טעים כשאפשר שיהיה גם יפה ונעים? מטבח השף של Munier עושה כבוד לפינגר פוד ומסביר לנו למה דווקא מי שמבין עניין – מזמין אוכל קטן.

 

תשכחו משולחן, סכין או מזלג

בזמן אירוע עסקי או פרטי, תשומת הלב שלנו מופנית לכל כך הרבה דברים – אווירה, שיחות, שיתופי פעולה, מינגלינג, ריקודים, חגיגה… כל כך הרבה יש לנו להספיק בזמן קצוב, האופי שהאירועים החדשים מכתיבים כבר לא מתיר מקום לסעודה לתפוס את כל הפוקוס. מכאן קם ועלה הפינגר פוד – מנות קטנות, אסתטיות ומגוונות שאוכלים עם הידיים. כן, עם הידיים. כל ביס הוא קטן, קליל, מדויק.

פינגר פוד מאופיין בירידה מטורפת לפרטים הקטנים, ואין פלא כי הטרנד הקולינרי הזה הלך ותפס תאוצה עד שהפך למעצמת אירועים בלתי מעורערת. מי שמזמין פינגר פוד הם בדרך כלל אנשים שרוצים ליהנות משפע של אוכל טוב, טעים, אסתטי וקליל, וגם לנהל אינטראקציות חברתיות ללא הפרעה. בלי סידורי ישיבה, מבלי לקטוע את רצף האירוע, מבלי שיחליטו בשבילי מתי כן נכון או לא נכון לאכול, בלי סכין ומזלג, מלצרים או אפילו שולחן ובכלל – לא תמיד חייבים לאכול בישיבה. וביננו, מה יותר כיף מלאכול עם הידיים?

 

פינגר פוד – מכל הסיבות הנכונות

אחרי למעלה מ-15 שנה בתחום מגשי האירוח וקייטרינג חלבי, הצוות של Munier כבר מכיר את עולם האירועים על בוריו, התנסה בכל סוגי האירועים האפשריים ואסף לא מעט תובנות לאורך השנים. כמטבח שף אשר ממציא, מייצר, אורז ושולח הכל באופן עצמאי ישירות אליכם, חשוב לנו לראות את התמונה הגדולה אך חשוב מכך, לרדת לפרטים הקטנים ולדאוג שהכל יהיה לא פחות ממושלם. אז אחרי שהבנו את ההנאה הכרוכה במנה קטנה שאפשר לאכול בביס אחד, שניים או לכל היום שלושה… חשוב לנו להבהיר עוד כמה דברים שהופכים את הפינגר פוד לבחירה מנצחת:

  1. הכל וואו – מנות פינגר פוד עשירות בטעמים וצבעים, מגיעות באריזות קטנות ואסתטיות ובטריות מקסימלית, מגוונות ונעות על קשת רחבה של סגנונות ומטבחים, ולפני שתספיקו לקחת ביס בטוח תעצרו לצלם כי הן כל כך יפות. יש כל כך הרבה רעיונות שאפשר ליישם על מגשי פינגר פוד, שלפעמים קשה לבחור (אל תדאגו, בדיוק בשביל זה הצוות של Munier כאן לייעץ).
  2. בא בול – פינגר פוד הוא פתרון נפלא במיוחד לאירועים שאינם מצריכים ישיבה סביב השולחן – החל מקבלת פנים, דרך אירועים קטנים, אירועים עסקיים וכו׳. בנוסף, פינגר פוד ניתן להגיש לאורך כל האירוע. מתי שרעבים – פשוט ניגשים לקחת איזה ביס. מושלם.
  3. חסכוני – המנות מוגשות על מגשי אירוח מהודרים, נאכלות עם הידיים או עם קיסמים, מזלגות קטנטנים או מפית. אז תשכחו מסכו״ם, מפיות, מפות, צלחות מסוגים שונים וכאב ראש של הוצאות כספיות נוספות וסידור שולחן. מעבר לכך זה חוסך גם זמן, וכשהמגש מתרוקן – פשוט שולפים אחד חדש!

 

אז איך מחשבים כמויות?

הסוד הוא להבין מה פחות או יותר משך זמן האירוע. אם מדובר באירוע שנמשך כחצי שעה עד שעה, נרצה להגיש כ- 3-4 סוגי פינגר פוד ולדאוג שכל מוזמן יקבל כ- 2 יחידות מכל סוג. כלומר אם אתם עורכים אירוע קצר של 10 אנשים, מומלץ להזמין כ- 3-4 מגשי פינגר פוד, שמכל סוג יש כ- 20 יחידות. אם האירוע נמשך שעה וחצי או יותר, דואגים למגוון יותר גדול של מנות ולכמות יותר גדולה.

 

יש לכם התלבטות? רוצים לשמוע עוד?

הצוות של Munier תמיד לרשותכם.