איך מכינים שניצל ישראלי פשוט, מנחם וטעים בצורה מושלמת?

שניצל קלאסי, נתח חזה עוף מצופה בפירורי לחם שמטגנים אותו, הוא מאכל שכולם אוהבים, וכל אחד יכול להכין אותו בקלות. לא משנה אם זו ארוחה שאתם מגישים פעם בשבוע, או פעם בשנה – מדובר במנה קלאסית פשוטה, מנחמת וטעימה.

 

לפניכם רשימת המצרכים יחד עם הוראות הכנה שיעזרו לכם להכין את השניצל המושלם:

 

מצרכים

 

למרינדה:

  • 2 ביצים, מעורבבות קלות
  • 2 כפות גדושות של חרדל באיכות טובה
  • 3-4 שיני שום, מרוסקות
  • פלפל טחון טרי
  • קילו חזה עוף נקי ופרוס דק

לטיגון:

  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 כפות שומשום
  • פלפל שחור טחון
  • מלח ים
  • שמן קנולה

להגשה:

  • 4-3 לימונים, חצויים
  • חרדל איכותי (אופציונלי)

הוראות הכנה

 

מערבבים את הביצים, החרדל, השום והפלפל בקערה גדולה. מוסיפים את חזה העוף ומצפים אותו עם העיסה. מכסים בניילון ומקררים לשעתיים לפחות, רצוי למשך לילה שלם.

מוציאים את העוף מהמקרר ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. בינתיים, בקערה רדודה, מערבבים יחד את פירורי הלחם והשומשום. מתבלים עם פלפל שחור טחון ומלח ים.

מצפים את חזה העוף בפירורי הלחם,  וטופחים עליו קלות כדי לעזור לפירורים להישאר.

יוצקים שמן למחבת בינונית עד לגובה של כמה סנטימטרים. מחממים את השמן עד לחום ומוסיפים את חזה העוף. מטגנים רק שניים עד שלושה בכל פעם (בהתאם לגודל שלהם), מומלץ שלא להציף אותם במחבת. מנמיכים את החום לבינוני ומטגנים עד שכל צד הופך לזהוב ומבושל לחלוטין.

מוציאים את השניצלים מהמחבת עם כף מחוררת, ומניחים על צלחת הגשה מרופדת מראש במגבות נייר, עד שמסיימים לטגן את כל חתיכות העוף.

מגישים חם עם לימון טרי וחרדל.