לחם דל פחמימה

מתכון קל ופשוט ללחם דל פחמימות

בשנים האחרונות אורח חיים דל בפחמימה הפך פופולארי במיוחד. דיאטה דלת פחמימות, דיאטת ברנשטיין, פליאו או קיטו, הם רק חלק מהשמות שניתנו לזרמים השונים בתוך עולם דל פחמימה שלם. לרוב, בתזונה מן הסוג הזה, ישנה הקפדה גדולה מאוד על כמות הפחמימות הנצרכת, והיא מוגבלת, כאשר במקומה מזינים את הגוף בחלבונים, ירקות ושומנים בריאים. חולי סוכרת, ספורטאים ואנשים אשר מעוניינים לשמור על אורח חיים בריא, דבקים בתזונה דלת פחמימות, מה שמאפשר עליה מתונה של רמות האינסולין בגוף, או במקרה של סוכרתיים, צריכת אינסולין מופחתת ושמירה על איזון בסוכרים. אחד הדברים החסרים ביותר לרבים אשר דבקים באורח החיים הדל פחמימה הוא הלחם, אשר מהווה בסיס לתזונה יומית. מצורף לכם כאן מתכון קל ופשוט להכנת לחם דל פחמימה וללא גלוטן, טעים, מנחם ונהדר, ללא התפחות וללא מיקסר, שיוכל לשמש אתכם להכנה של כריכים, טוסטים, קרוטונים וכל העולה בדעתכם.

 

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)

1 כף אבקת אפייה (למתכון ללא גלוטן חשוב להשתמש באבקת אפייה נטולת גלוטן)

1/2 כפית מלח

רבע כוס פסיליום (אבקה אשר מופקת מקליפות זרעי לחך, ובעלת יכולות ספיגה גבוהות ושיפור העיכול)

4 ביצים בגודל L

1/4 כוס שמן קוקוס (מודדים רבע כוס כשהוא במצב צבירה מוצק, ולטובת המתכון נמיס אותו)

1/2 כוס מים חמימים

 

הוראות הכנה:

  • חממו תנור ל – 180 מעלות. אם ברשותכם תנור אפייה חזק במיוחד, מומלץ לאפות ב – 170 מעלות קצת יותר זמן.
  • בקערה גדולה ערבבו יחד קמח שקדים, פסיליום, אבקת אפייה ומלח (כל החומרים היבשים).
  • ערבבו פנימה את הביצים והטמיעו אותם בתערובת.
  • המיסו מעט את שמן הקוקוס (ניתן לעשות זאת באמצעות חימום בפולסים קטנים במיקוגל), וערבבו אותו לתוך הבלילה.
  • שיפכו פנימה את המים החמימים, והקפידו לערבב היטב את התערובת על מנת שלא יווצרו גושים, ועל מנת להכניס פנימה מעט אוויר לתערובת.
  • רפדו בנייר אפייה, תבנית אפייה מלבנית שמיועדת לאפיית לחמים, ושפכו פנימה את התערובת.
  • החליקו באמצעות הידיים את החלק העליון לצורה אחידה ומעוגלת, ממש כמו של כיכר לחם.
  • הכניסו את הכיכר לאפייה במשך כ – 40 דק עד שעה, עד לאפייה מלאה. ניתן לבדוק שהלחם מוכן באמצעות הכנסת קיסם שיניים במרכז הכיכר. במידה והקיסם יוצא יבש, הלחם מוכן.
  • טיפ קטן וחשוב: יתכן שהקיסם יצא יבש עוד לפני שהלחם מוכן לגמרי, לכן הקפידו לשים לב גם שהחלק העליון של הלחם מפתח קרסט יפה, אז הכיכר מוכנה לגמרי.
  • השאירו את הלחם להתקרר לגמרי לפני שאתם מחלצים אותו מתבנית האפייה ולפני הפריסה.

 

הצעות ושדרוגים:

מי מכם שאוהב קרוטונים בסלט או במרק, יכול לעשות שימוש בלחם על מנת ליצור קרוטונים דלים בפחמימות. כל שעליכם לעשות הוא לחתוך את הלחם לקוביות, להוסיף תבלינים כמו: אבקת שום, אבקת פטרוזיליה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם, לרסס בספריי שמן, ולהכניס לאפייה בתנור עד לייבוש מלא.

 

בתאבון!